Segítség! Nárcisztikussá tett a közösségi média
2021. május 03. írta: Marina newgenera

Segítség! Nárcisztikussá tett a közösségi média

Mielőtt belekezdenénk, tisztázzuk, mi is az a nárcisztikus személyiségzavar:

A nárcisztikus személyiségzavarban szenvedő embereknek nincs betegségtudatuk, hiszen ők a legnagyszerűbbek a világon, amit ajánlatos mindenkinek jól megjegyezni, és ennek ismeretében kifejezni a tiszteletet és a rajongást feléjük, máskülönben oldalra fordulva, megmutatják az igazi arcukat „egy pillanatra”.-webbeteg.hu

maxresdefault_1.jpg

Ezek az emberek a közösségi oldalakon tudnak a leginkább kibontakozni. Biztos vagyok benne, hogy neked is vannak ilyen ismerőseid.Tulajdonságaik felsorolásával segítünk abban, hogy felismerd őket:

 

1. Figyelemfelkeltő profil

-Maximumig kitöltött profil adatok. Összes elvégzett tanulmánya, születésnapja, névnapja, kedvenc idézetei, kedvenc képei megjelenítve mindenki számára. Diplomás képek, családi nyaralós fotók, kert mutogatós fotók, minden amivel kérkedni tud, abban biztos lehetsz, hogy az arcodba lesz nyomva.

2. Állandó helyzetjelentés.

-Bárhová megy nyaralni, kirándulni, arról mindenkinek tudnia kell, ezért rengeteg képet posztol a koktélokról, hotelról, a tengerpartról, a reggeli kávéjáról, a naplementéről. Megszállottan bizonygatni akarja, hogy neki mennyire bejött az élet.

3. Feltűnő ruhák

-Mindig tudod mikor jött meg a fizetése, mivel ilyenkor szinte isteni tövény,   hogy az új ruhákban pózolnia kell. 

4. Szerelmi élet

-Valentin nap, karácsony, szilveszter, közös nyaralás, jegyesség, házasság, gyerekszületés. Az ilyen ismerős minden alkalmat, ünnepet felhasznál arra, hogy magára hívja a figyelmet. Rengetek szerelmes fotó, nyílvános üzenet a párja számára, amit megtehetne személyesen, vagy privát üzenetben, -de abba mi a szórakoztató? Úgy senki sem látja milyen boldogok vagyunk!

 

gettyimages-613748090-589238e65f9b5874eed04792.jpg

A narcisztikus emberek arra használják a közösségi médiát , hogy szinte már perfekt  bár sokszor kevésbé valóságos  képet mutassanak be önmagukról. Valójában ez a viselkedést általában épp az alacsony önbecsülés eredményezi.

-Nem azzal van a gond, ha elismerésre vágyunk a probléma ott kezdődik, amikor már a lájkok, pozitív kommentek számától függ az önbecsülésünk, a magunkról alkotott képünk. Az állandó elfogadás iránti vágyunk megakadályoz abban, hogy egészséges, boldog életet éljünk. A közösségi oldalak hatalmas nyomás alá helyezik az embereket, főleg a fiatalokat. Rengeteg fiatalhoz érkezik az az üzenet, hogy nem elég jó, nem elég szép, nem elég menő, és ezáltal folyamatos megfelelési kényszer alakul ki bennük. Eltorzul a személyiségük, olyan dolgokat tesznek, vagy mondanak, amiket igazából nem is akarnak.

 

Nem minden közösségi oldal felhasználó nárcisztikus, de a közösségi média olyan a narcisztikus személyiségzavarral küzdő embernek, mint a drog.

 Neked mi a véleményed? Írd le kommentben!

A bejegyzés trackback címe:

https://newgenera.blog.hu/api/trackback/id/tr2916520650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása